Sidevisninger i alt

tirsdag den 12. marts 2013

Anderledes Børne navne

Vi har et par stykker i vores omkreds der venter barn. Så talen om forskellige navne dukker jo op herhjemme. Min datter har  ikke så dansk navn, nemlig Kathleen, men det er jo fordi hendes far er Irsk.  Jeg kan nu godt lide at, at ens barn ikke hedder det samme som 3 andre i børnehaven/klassen. Men synes nu der er en grænse for hvor specielt det kan være. Som fx de navne jeg læste om i Ude og Hjemme den anden dag:

Jeg tror nu jeg skal til at vende mig til at der kommer mange navne som jeg synes er det underlige. Mon det er et tegn på min høje alder ? :) Kan huske min farmor synes der var nogle underlige navne vi unge mennesker fandt på til vores børn. Bla synes hun, at man kunne da ikke kalde sit barn Rasmus, det mente hun var et hundenavn! Det vil jeg nu ikke give hende ret i. :) 
Jeg kan godt lide, at de gamle navne kommer frem igen. Og synes det er sjovt som jeg først synes nogle af dem er lidt gammeldags, men som man vender sig til det kommer til, at holde af det. Fx Johanne synes jeg var lidt gammel, nok fordi jeg på det tidspunkt arbejdede på et plejehjem. Men da så min datter fik en veninde 10 år efter der hed Johanne, synes jeg bare det er et sødt navn. 


4 kommentarer:

 1. Jeg har det på nøjagtig samme måde som dig Dorthe! Nu skal jeg jo ikke snakke for højt for eftersom jeg er døbt og hedder Libbie (faktisk også engelsk herkomst), har altid elsket at hedde noget som de andre ikke hed. Folk kan altid huske mig pga navnet, eller også kan de huske mig for noget andet godt *ha ha*
  Jeg har Anna, Victor og Emil. Gode gamle danske navne. Men jo faktisk også populære navne. Heldigvis bor vi i en lille by så der er ikke 5 i hver klasse der hedder det samme. Her i byen er Emma meget populært.

  SvarSlet
 2. Hej Dorthe.
  Jeg har sendt dig en besked via facebook, kig evt under beskeder og derefter andet :)

  Hilsen Gitte

  SvarSlet
 3. Ja - der er gang i navneudviklingen. Man skal bare tænke sig godt om idag - et navn skal jo holde hele livet. :)

  SvarSlet
 4. Jeg kan jo også tale med om, at have et specielt navn. Det har jeg altid været glad for. Havde jeg fået børn, havde jeg valgt noget internationalt i tråd med mit eget navn tror jeg. Men da jeg ingen har, er det hypotetisk :-)

  Mit navn havde jeg (Adopteret), og er glad for, at jeg ikke skiftede navn. Da jeg biologisk er af amerikansk oprindelse bl.a. passer det jo godt.

  Og så lige et p.s.: Du mangler muligheden for kommentarer, så man kan skrive navn selv og sin websiteadresse. Altså den mulighed, der hedder Navn/URL. Jeg blogger uafhængigt, hvorfor jeg selvfølgelig gerne vil have min blog med, når jeg smider en kommentar.

  Se mulighederne hos Henriette, hvor jeg fandt din blog: http://defemibyen.blogspot.dk/

  Med venlig hilsen

  Deborah
  http://deborah.dk

  SvarSlet